Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μια ημέρα που όλοι οι μαθητές την περιμένουν κάθε χρόνο με μεγάλη ανυπομονησία, αφού τους δίνεται  η ευκαιρία να γυμναστούν όλη την ημέρα και να γνωρίσουν  καινούργια  αθλήματα .

Από νωρίς το πρωί στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας το φιλέ του τένις και οι μαθητές- τριες όλων των τάξεων , από την Α΄ ως την Στ΄, ήρθαν σε επαφή με ένα  αγαπημένο άθλημα που δεν έχει ηλικία,  αφού μπορούν να παίξουν μικροί και μεγάλοι. Υπεύθυνος προπονητής ήταν ο  κ. Νίκος Παρασχάκης, ο οποίος αφού μοίρασε  ρακέτες στα παιδιά , με πολλή όρεξη και υπομονή  μέσα από ασκήσεις  και παιχνίδια τράβηξε το ενδιαφέρον τους  και τους πρόσφερε όμορφες στιγμές .

Οι μαθητές – τριες των τάξεων Α,Β,Γ και Δ συνέχισαν με ξιφασκία. Μέσα στο γυμναστήριο του σχολείου με την καθοδήγηση του προπονητή ξιφασκίας κ. Γιάννη Πυργέλη,  γνώρισαν τις βασικές κινήσεις του αθλήματος . Χρησιμοποιώντας τα  ασφαλή ξίφη που τους δόθηκαν από τον προπονητή, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε ζευγάρια και να διασκεδάσουν, πάντα με σεβασμό στον αντίπαλό τους και στην ασφάλειά του .

Οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις  εξασκήθηκαν στην ποδηλασία. Οι μαθητές – τριες  ήρθαν  στο σχολείο με τα ποδήλατά τους . Ο εκπαιδευτικός Φ.Α. και προπονητής  κ. Παναγιώτης Παπαρίζος είχε από νωρίς δημιουργήσει στο προαύλιο του σχολείου ένα στίβο ποδηλασίας με διάφορα εμπόδια και δοκιμασίες. Αφού εξήγησε  στα παιδιά πώς να κινούνται με τα ποδήλατά τους με ασφάλεια  μέσα στην πόλη , πέρασαν μετά στο πρακτικό κομμάτι της παρουσίασης. Τα παιδιά, ενθουσιασμένα πάνω στα ποδήλατά τους αλλά και με υπευθυνότητα και προσοχή , έδειξαν τις ικανότητές τους στην οδήγηση . Συνειδητοποίησαν ότι το ποδήλατο, εκτός από διασκεδαστική άσκηση , είναι και ένας οικολογικός τρόπος μετακίνησης  μέσα στην πόλη.

Slider
Translate »