H έκτη τάξη του σχολείου μας συμμετείχε φέτος σε έργο του eTwinning με τίτλο “Young Guardians of Our Heritage” (Νεαροί Φύλακες της Κληρονομιάς μας) και συνεργάστηκαν με μαθητές από την Ελλάδα (2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας), την Τουρκία  (Anatolian high school,  Osmaniye και Alpasian High school of science, Van ), την Ισπανία( La Rambla school-Alicante και Plurilingue de Sigueiro, 6 Primaria, Galicia), την Κροατία (Prim. School  ”Dr.Fra Karlo Baliv,  Sestanovac), τη Ρουμανία  (“Dr. Vasile Lucaciu”  και τη Γαλλία  (College Pierre Puget, Marseille). Το έργο διήρκεσε εννέα μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο.

Αρχικά, οι μαθητές παρουσίασαν τον εαυτό τους και έγινε η πρώτη γνωριμία.

Συμμετείχαν σε διαγωνισμό για το λογότυπο του έργου και νικητής ήταν το λογότυπο του συνεργαζόμενου σχολείου  της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, δημιουργήθηκαν ζευγάρια μαθητών και καθηγητών από τις συμμετέχοντες  χώρες και έστειλαν εικονικές ευχές  ο ένας στον άλλο διαδικτυακά.

Στη συνέχεια, επιλέχτηκαν ιστορικά κτίρια για τα οποία δημιουργήθηκε μια παρουσίαση για το καθένα και αναρτήθηκαν στο χώρο του twinspace του έργου .

Ακολούθησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου και το αντίστοιχο μουσείο και έγινε και περιήγηση στα Νεοκλασικά Κτίρια της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδικτυακές συναντήσεις όπου συνομίλησαν , ανταλλάξαν πληροφορίες για τη χώρα τους, το σχολείο τους και τα ιστορικά κτήρια της χώρας και της πόλης τους.

Επίσης, δημιουργήθηκε ένα κουίζ ερωτήσεων kahoot σχετικό με τα κτίρια της κάθε χώρας.

Τέλος,κάθε σχολείο δημιούργησε εικόνες κτιρίων και  μνημείων από κάθε συνεργάτη.

Ήταν μια όμορφη εποικοδομητική εμπειρία για τους μαθητές μας διότι είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν γλωσσικές, ψηφιακές , κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες , να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και να αποκτήσουν νέους φίλους.

Translate »