Στο μουσείο που επισκεφτήκαμε την Τρίτη 30 του μηνός τον Οκτώβριο του 2018 η Πέμπτη τάξη (Ε1).

Καταρχήν μας εντυπωσίασε η παρουσίαση  στον  Projector του έπους του ‘40 από τον υπεύθυνο του μουσείου. Επίσης οι αληθινές φωτογραφίες που μας έδειξαν και τα  αντικείμενα τις εποχής εκείνης.

Στο τέλος αυτής της περιπλάνησης οι υπεύθυνοι μας έβαλαν αποστολές π.χ. η κίτρινη αποθήκη, αντάρτες, εφημερίδες και προκηρύξεις κ. α. Αφού τελειώσαμε από τις αποστολές μας και τις παρουσιάσαμε στα άλλα παιδιά μας έδωσαν κάρτες και έπρεπε να τις τοποθετήσουμε στις θηκούλες (κλειδιά) από μια αεροφωτογραφία του Βόλου. Όλα αυτά που ακούσαμε και μάθαμε ήταν πολύ ενδιαφέροντα και συγκινητικά. Και κάπου εκεί τελείωσε η ξενάγηση μας στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης και γυρίσαμε πίσω στο σχολείο μας.

Αποστολία Ζ –  Παυλίνα Μ

Στις 30 Οκτωβρίου η τάξη μας επισκέφθηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Εκεί μας μίλησαν οι υπεύθυνοι του μουσείου για την 28η Οκτωβρίου 1940. Επίσης μας έδειξαν βίντεο της εποχής, τον εξοπλισμό των Γερμανών και των Ελλήνων όπως : κράνη, πιστόλια, κιάλια, παγούρια, δραχμές, προκηρύξεις και εικόνες ζωγραφισμένες από τον υιό του Ν. Στουρνάρα. Λίγο αργότερα μας χώρισαν σε έξι ομάδες ζητώντας να εκτελέσουμε κάποιες αποστολές όπως: να βρούμε και να  γράψουμε μέσα από το υλικό του μουσείου για την κίτρινη αποθήκη, για τις προκηρύξεις και τις εφημερίδες, τους βομβαρδισμούς κ.α.

Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης περάσαμε πολύ ωραία. Νιώσαμε συγκίνηση για τους συμπατριώτες μας και μάθαμε περισσότερα πράγματα για την 28η Οκτωβρίου και για την περίοδο της Κατοχής και της αντίστασης του τόπου μας.

Ιωάννα Λ., Ευδοξία β., Σταυρούλα Μ., Γεωργία Β.

Άφησε ένα σχόλιο

Translate »